Slagerij Klaas HiemstraSlagerij Klaas Hiemstra |
Je vindt Slagerij Klaas Hiemstra aan de Hoofdstraat in Koudum.
De voorgevel van de slagerij heeft de uitstraling van weleer, maar van binnen is het een moderne slagerij met producten van nu.
Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vandel en wij helpen je graag bij het maken van je vleeskeuze voor je maaltijd, buffet of barbecue.
Wij slachten zelf onze runderen en varkens en kunnen hiermee je van een constante topkwaliteit vlees voorzien. Van de lekkerste runderlappen tot verrassende specialiteiten.
In onze worstmakerij worden bijna al onze vleeswaren en worstsoorten geproduceerd. Ambachtelijk en met liefde bereid.
Gesloten
08.00 t/m 18.00 uur
08.00 t/m 16.00 uur
Gesloten
In 1956 hebben de ouders van Meindert de Boer, Harmen en Schoutje de Boer-Boschma, de slagerij aan de hoofdstraat van Hette Boonstra overgenomen, Harmen heeft daarvoor al in Oudega gewerkt als slager. In 2003 is besloten om de toen bestaande winkel tot de grond toe te afbreken en alles weer op te bouwen in een moderne jasje. De uiteindelijke winkel is hieronder op de foto's te bekijken.
De voorgevel van de slagerij is terug gebracht in de oorspronkelijke staat, hierop zie je de plaat met daarop "vleeschhouwerij". Die kun je ook terug vinden op de foto van de voorgevel uit 1980.
Hieronder zie je een paar foto's uit die tijd.
De winkel van Hette Boonstra
De voorgevel van Hette Boonstra's winkel
Harmen en Schoutje in de nieuwe winkel
Hier is voor het eerst geslacht in de in 1980 gebouwde slachterij achter de slagerij.
Voorgevel uit 1980
De opening van de verbouwde winkel op 26 juni 2003
De opening van de verbouwde winkel op 26 juni 2003
Wij verwijzen je graag naar onderstaande websites voor leuke en nuttige informatie. Heb je vragen voor ons? Kom gerust langs in de winkel.
www.defriescheambachtelijkeslager.nl
Op deze website vindt je naast algemene informatie over de vereniging de Friesche Ambachtelijke Slagers, ook activiteiten, de nieuwsfeiten, de 14-daagse special die bij alle leden verkrijgbaar is, tips en recepten, etc.
Koudum bestaat al meer dan 1150 jaar. De oudst bekende vermelding, onder de welluidende naam Colwidum, is die uit het jaar 855. Koudum vervult een centrale functie in de regio door voorzieningen op gebied van onderwijs, dienstverlening, detailhandel, sport en recreatie.
Vlees.nl stelt zich ten doel het bevorderen van het imago van Nederlands (rood) vlees en de productie daarvan. Dit gebeurt met name door het beschikbaar stellen en verstrekken van informatie over varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees (en de productie daarvan), op eigen initiatief en in reactie op vragen.
Met ons kalfsvlees kan je allerlei heerlijke gerechten maken. Op kalfsvlees vindt je hiervoor de lekkerste recepten.
Voor elk kalfsvleesproduct zijn er diverse recepten.
SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector. Onze opleidingen sluiten perfect aan op de praktijk. Ze richten zich op kwaliteit en continue verbetering.
Het opleidingsfonds zorgt ervoor dat jongeren opgeleid worden tot succesvolle slagers.