![]() Slagerij M. de BoerSlagerij M. de Boer |
Vrijwel het gehele aanbod van vleeswaren en worstsoorten komt uit eigen worstmakerij. Deze worden gemaakt volgens oude recepturen, wat de smaak en kwaliteit van het product garandeert. Onze grijze leverworst is welbekend. Deze moet je zeker een proeven!
75% van onze vleeswaren zijn huisgemaakt.
Onze droge worst wordt gemaakt van 100% eigen varkensvlees. Dit wordt gerookt en gedroogd.
Wij bieden een 'gewone' droge worst en een droge worst met kruidnagel. Deze worst is bekroond met goud!
Tip! Onze droge worst is ook verkrijgbaar in cadeauverpakking!
Ook zo benieuwd hoe droge worst gemaakt wordt? Hieronder een fotocollage te zien die gemaakt is naar aanleiding van een spreekbeurt die werd gehouden over droge worst.
1 Het vlees wordt in de gehaktmolen gedaan.
2 Vlees wordt in fijne mootjes gehakt.
2 De droge worst kruiden worden over het gehakt gedaan.
4 Na het vlees nogmaals door de gehaktmolen te hebben gedaan, wordt het in de stopbus gestopt.
5 Gehakt wordt in de darmen gepompt.
6 De droge worsten worden gedraaid, zodat ze vorm krijgen.
7 Meindert plaatst nieuwe darmen op de stopbus.
8 Hier worden ze op de droogstok gehangen.
9 Even drogen voordat ze de rookkamer in gaan.
10 De droge worsten hebben rook gehad en zijn klaar voor de verkoop.
8 De droge worsten hangen in de winkel om te worden verkocht.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.